Webinars en webcasts

Webinars en webcasts

Breng kennis naar uw klanten

Webinars zijn redelijk relaxed: men hoeft zich niet te verplaatsen, geen files, niet zoeken naar een parkeerplaats, niet aanschuiven bij de registratie. Valt het onderwerp wat tegen of is het een doodsaaie spreker, met een klik bent u weg en niemand die u erop aankijkt. Heeft u iets interessants gemist: de instant replay staat als webcast voor u klaar. Oké, netwerken met een drankje in de hand is er niet bij (al vindt niet iedereen dat erg).

Verlaag de drempel voor prospecten

Met een webinar demonstreert u kennis van zaken en bereidwilligheid om informatie te delen. U toont dat u niets achterhoudt en klantgericht kunt denken. U versterkt uw autoriteit in het domein en blijft top op mind. U moedigt prospecten aan om contact met u op te nemen door uw webinars en webcasts aan te bieden als gated content. Hierdoor leert u uw potentiële klanten en zijn vragen beter kennen.

Ook minder risico voor uzelf

Wie twijfelt of het onderwerp wel relevant genoeg is, kan zich toch inschrijven en verliest hooguit tien minuten wanneer dat niet zo blijkt te zijn. Een webinar organiseren houdt ook minder risico’s in. Er is altijd voldoende plaats voor iedereen en zijn er maar twee aanwezigen, dan gaat het webinar gewoon door zonder gezichtsverlies. Het is voorts eenvoudiger om uw presentatie goed voor te bereiden. Achteraf gebruikt u alle content als een webcast.

Webinar organiseren: een vast parcours

Om u te helpen uw webinar te organiseren, hebben we een draaiboek en checklists die alle stappen beschrijven en begeleiden, zoals het aantrekken van extra deelnemers. We werken in principe met alle systemen, maar kennen Cisco Webex en Citrix GoToWebinar iets beter.