Referenties

Burotim

Burotim is het eerste boekhoudkantoor in België waar je alles online regelt, inclusief je offerte en de ondertekening van je contract voor een vast maandelijks bedrag. Klanten hoeven geen enkel papier meer bij te houden en kunnen alles uploaden naar een online systeem dat facturen en andere documenten wettelijk digitaal bewaart. Daar kunnen ze ook hun cijfers altijd raadplegen.

Tim Inslegers, zaakvoerder van Burotim, vroeg onze hulp om zijn idee van een volledig online boekhoudkantoor praktisch uit te werken. Wij namen de uitvoering van het nieuwe concept graag op ons: het logo, de website, de app en de promotie ervan.

Als eerste op de markt

Tim Inslegers, al veertien jaar zaakvoerder van het boekhoudkantoor Inslegers Accountants & Belastingconsulenten in Brugge, had de ambitie om volledig digitaal te gaan. “Consumenten en bedrijven doen steeds meer online en er is geen reden waarom dat ook niet voor boekhouding en fiscaal advies kan”, aldus Tim. Hij keek naar het buitenland en zag dat de volledig digitale aanpak daar al succesvol werkte bij enkele boekhoudkantoren. Hij besefte ook dat hij snel zou moeten handelen en zijn idee niet moest laten liggen tot iemand anders de eerste in België werd.

Tim maakte zijn business case en wist dat hij moest investeren in het nodige. Hij nam het risico als pionier en ging op zoek naar de juiste leverancier. Uit onze projectaanpak bleek al snel dat we een goede keuze waren. Samen gingen we aan het werk om het project te doen slagen, ook al had niemand dit voordien gedaan, we waren immers de eersten.

Een primeur van integraties

We gingen aan de slag door het basisidee verder te vertalen naar wat potentiële klanten zou kunnen interesseren. We verfijnden het concept, kozen samen de naam van het nieuwe boekhoudkantoor – burotim.be – en zorgden voor het logo. We maakten een website gericht op onmiddellijke conversie, tot en met de bestelling en betalingsdomiciliëring.

Op de website www.burotim.be moeten prospecten nu doorklikken naar de app die we schreven, waar iedereen zijn vaste maandelijkse prijs kan berekenen en het contract meteen online kan tekenen. Voor de app was een integratie van verschillende software nodig, meteen een primeur van combinaties. Desondanks hebben we door alles nauw op te volgen, ervoor gezorgd dat de software doet wat het moet en dat alle integraties samenwerken.

Volledig promotieplan

Het uitwerken was maar het begin, Burotim moet vanaf nu naar de markt gebracht worden. Met een volledig promotieplan gaan we actief op zoek naar leads. We zorgden binnen de afgesproken timing en budget voor sociale media-kanalen voor Burotim, online advertenties op Google, Facebook, LinkedIn en YouTube, integratie van de website met Google accounts, promotie van een vacature, enzovoort. Ook sturen we binnenkort een persbericht uit om de officiële start van Burotim in de media te proberen brengen.

Dankzij onze projectaanpak krijgt Tim meer resultaat voor minder werk. Zelf heeft hij zich niet met het creëren en verspreiden van de content moeten bezighouden. Hierdoor kon hij zich de hele tijd focussen op zijn core business: zijn boekhoudkantoor. Na enkele weken waarin de promotie loopt, is Tim erg tevreden. Door ons te richten op de juiste prospecten en zoektermen, kreeg Burotim van in het begin veel bezoekers op de website en heeft Tim er al vier nieuwe klanten bij die getekend hebben via de app.

Digitale transformatie op maat van de kmo

Tim getuigt over de voordelen van zijn digitale transformatie: “Door online te werken, winnen we tijd om een hoge toegevoegde waarde te leveren. Onze klanten moeten zich minder bezighouden met hun boekhouding en aangiftes, waardoor ze meer tijd hebben voor hun zaak, gezin en hobby’s.”

Misschien ben je zelf op zoek naar een boekhoudkantoor, of wil je af van je papieren en het over-en-weer-gedoe met mappen en dozen naar je boekhouder? Bereken hier zelf wat je vaste maandelijkse prijs bij Burotim zou zijn. Valt het mee? Dan kan je meteen tekenen.

Heb je zelf een idee of B2B-project dat je graag van de grond zou krijgen? Stuur een mailtje naar mail@quadrantcommunications.be of bel ons op 09 210 53 50.