Persberichten

Persberichten

Vakkundig en gericht nieuws verspreiden

Uw nieuws komt terecht op uw eigen website, in uw blogs, uw newsletters, wordt gedeeld via sociale media en komt soms ook in de pers. Bijvoorbeeld wanneer u wil duiding geven bij goed of slecht nieuws. Of u heeft grootse veranderingen aan te kondigen. Uw nieuw product heeft maatschappelijke waarde. Dan werken persberichten nog altijd heel goed.

Geschreven voor de ontvanger

We schrijven onze persberichten met de journalisten in gedachten. We weten voordien al naar wie we zullen uitsturen, zodat we heel gericht kunnen schrijven. Afhankelijk van het medium waarvoor ze werken, hanteren journalisten een andere toon en vinden ze andere onderwerpen interessant. De journalist moet zich dus persoonlijk aangesproken voelen en uw informatie nuttig vinden bij zijn of haar werk. We zorgen voor een goede dienstverlening aan de journalist.

Jarenlange ervaring

We steunen op jarenlange collectieve ervaring, ook van de andere kant. Vertel het niet verder, maar zitten ex-journalisten in ons midden. Enkele medewerkers mochten jarenlang zelf persberichten ontvangen en weten dus heel goed hoe het wel moet. We kunnen goed inschatten wat iemand zal boeien en zijn niet bang om advies te geven. We hebben een reputatie hoog te houden. Ook de opvolging verloopt volgens de door ons gekende voorkeur van de journalist.

Gebaseerd op marktonderzoek

We schrijven niet zomaar uit de losse pols, maar baseren onze teksten op eigen marktonderzoek. Ondertussen houden we ook andere onderzoeken nauwlettend in het oog. We hebben een directe communicatielijn met alle journalisten en geven de van hen gekregen feedback door in het team. Dankzij regelmatige interne meetings houden we elkaar op de hoogte en weten we steeds wat een journalist op welk moment nodig heeft.

Alternatieven

Persberichten zijn niet zaligmakend. Ervaring en onderzoek leren ons ook dat er soms een beter alternatief is. Soms kunt u een journalist beter uitnodigen voor een demo, interview of zelfs persconferentie. We adviseren u over de vorm van uw nieuwsbericht. Ook zorgen we ervoor dat er geen inspanning verloren gaat. In een handomdraai zetten we uw nieuws om in een blog met bijhorende social posts.