Hoe scoor je met een video?

Door: Jeroen

Een spits alleen maakt geen doelpunten. Daarvoor heeft hij een ploeg nodig, goede richtlijnen en een tactiek die werkt. Dat is niet enkel zo in het voetbalspelletje, ook een cameraman heeft nood aan een goede voorbereiding. Anders loop je het risico een video te maken waar geen kat naar kijkt. Vergelijk het gerust met een Play-off II-match. Zonde van de investering. Zeker als je weet dat er met een kleine inspanning vooraf, veel meer uit te halen valt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een klanten- of eventvideo die werkt, wekt interesse over je bedrijf of diensten. Met mooie beeldjes alleen kom je er niet. Daarom laten we onze klanten voorafgaand aan de video-opnames een vragenlijst invullen. Zo weten we wat de bedoeling van de video is, wat de kernboodschap is en waarvoor je die wil gebruiken.

Op basis daarvan kunnen we dan een duidelijke offerte opmaken en een kort scenario voorstellen. We zorgen op voorhand dat de eindklant een duidelijke briefing krijgt en zorgen voor een geschikte locatie en een goede uitrusting voor het geluid en de belichting.

Pas dan sturen we een cameraman-annex-regisseur-annex-geluidsman of een kleine cameraploeg op pad. En zorgen we dat je scoort met je video, net zoals die spits.

Geen vast scenario, geen autocue

Twee dingen doen we nooit: een autocue meenemen of het scenario vooraf volledig uitschrijven. Waarom niet? Alleen een professional kan van een autocue aflezen zonder dat je het merkt. Alle andere mensen zitten daar als een half standbeeld met de ogen van links naar rechts te bewegen. Dat komt niet natuurlijk en dus niet echt geloofwaardig over. Ook het scenario werken we niet volledig uit. Je hebt opnieuw een professional nodig om een uit het hoofd geleerde tekst op een natuurlijke manier over te brengen. Een beetje improvisatie binnen een vast kader maakt de video alleen maar beter.

Het start met content...

Allemaal heel mooi wat contentmarketing belooft, maar hoe begint u eraan? Hoe zorgt u ervoor dat u content kan omtoveren in leads? Zou het echt zo makkelijk zijn? Met deze gratis whitepaper zetten we u op weg. U krijgt twintig pagina's met ideeën, een checklist en een plan.

We houden rekening met uw privacy. Om uw aanvraag op te volgen, worden uw gegevens opgeslagen in onze CRM-software. Zonder uw akkoord voegen we u echter niet toe aan onze verzendlijst voor direct marketing per e-mail. Meer informatie over wat we met uw gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.

todo