Nu ook met rijke tekst!

Nu ook met rijke tekst!

Door: Frank

Woensdag zag ik een bericht van de bank dat we via de toepassing voor internetbankieren voortaan ook berichten in rijke tekst konden sturen aan onze verantwoordelijke bij de bank. Zou er iemand geweest zijn die ook begreep wat ze met ‘rijke tekst’ bedoelden?

Het is wellicht een letterlijke vertaling van Rich Text Format, een van de vele informaticatermen. Het diende om documenten in verschillende tekstverwerkers te kunnen openen. Microsoft heeft Rich Text Format ontwikkeld in 1987. Dus, stel dat ik al begrepen had wat de bank met ‘rijke tekst’ bedoelde, dan snap ik niet wat daar nu het grote voordeel van is. Dat ik eindelijk iets kan gebruiken van 25 jaar oud?

Om maar te zeggen dat velen in hun communicatie blijven steken bij een technische eigenschap die mogelijk zelfs niet interessant is voor de klant. In dit geval had de bank een nieuw technisch trucje dat ze niet kon uitleggen als een extra voordeel voor mij.

Het hoeft niet alleen over technische eigenschappen te gaan om kromtaal uit te slaan. Gisterenavond de volgende tekst gelezen in een jobadvertentie van een bouwonderneming: “Je continue begeleiden in je geografische of professionele evolutie. Je verwelkomen in een bedrijf waar diversiteit als een wezenlijke groeifactor wordt beschouwd.”

Dan stel ik me meteen surrealistische gesprekken voor:
An: Ha, Jan, je bent van werk veranderd, heb ik gehoord. Iets in de bouw, kan dat?
Jan: Ja, jong, ik word daar nu continu begeleid in mijn geografische evolutie.
An: Amai, dat klinkt niet slecht. En betalen ze je daar ook goed voor?
Jan: Het loon is zozo, maar onze wezenlijke groeifactor is natuurlijk diversiteit.
An (tongue-in-cheek en een octaaf lager): Dat is evident, man.

Enfin, om maar te zeggen dat de simpele zou-mijn-tante-dit-ook-begrijpen test wel had volstaan om er iets begrijpelijker en vooral overtuigender van te maken.

Een beter vindbare website?

U wil bij de beste vrienden van Google horen, zodat iedereen u beter kan vinden en in één oogopslag op uw website ziet waar u voor staat? Met een goed gestructureerde website komt u al ruim halfweg. In deze whitepaper leggen we uit hoe u eraan begint en komt ook SEO kort aan bod.

We houden rekening met uw privacy. Om uw aanvraag op te volgen, worden uw gegevens opgeslagen in onze CRM-software. Zonder uw akkoord voegen we u echter niet toe aan onze verzendlijst voor direct marketing per e-mail. Meer informatie over wat we met uw gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.

todo