Content marketing, daar hebben wij geen tijd voor

Content marketing, daar hebben wij geen tijd voor

Door: Frank

Onlangs was het ambras bij een van onze klanten. De marketingafdeling wilde zich meer gaan concentreren op content marketing, maar de algemene directie zag er het nut niet van in. Wij gaan onze medewerkers toch niet lastigvallen om dingen te beginnen schrijven, die hebben daar geen tijd voor, was het argument. Plan voorlopig afgevoerd.

Maar hoe zit dat met geen tijd? De verkopers hebben nochtans aangegeven dat ze steeds minder op bezoek mogen bij klanten. De marketing liet weten dat ze minder of kleinere evenementen gaan organiseren, want regelmatig veel volk op de been krijgen, lukt niet meer zo goed. Dan moet er toch redelijk wat tijd op overschot zijn. Bovendien loopt het allemaal niet meer zo eenvoudig als vroeger toen de nieuwe klanten zich bij wijze van spreken in rijen van drie aandienden.

Dan toch maar content marketing? Die beslissing is intussen genomen om het een jaar te proberen en de resultaten goed op te volgen. De website wordt opgefrist en inhoudelijk concreter gemaakt, onder meer met extra video, er komen drie tot vier nieuwsberichten per maand, minstens vijf newsletters per jaar en ook LinkedIn mag een centje verdienen met advertenties. De medewerkers hoeven zelf niet te schrijven, dat gebeurt via ghostwriting, maar ze moeten wel input geven. Er is toch nog een beetje ambras, want de contactendatabase moet nog gecentraliseerd worden en dat gaat pijn doen. Maar is er een andere weg?

Online leads binnenhalen

Allemaal heel mooi wat contentmarketing belooft, maar hoe begint u eraan? Hoe start u een leadgenerator op die lang kan blijven draaien? Met deze gratis whitepaper zetten we u op weg. U krijgt twintig pagina's met ideeën, plus een checklist en een plan voor een quick win.

We houden rekening met uw privacy. Om uw aanvraag op te volgen, worden uw gegevens opgeslagen in onze CRM-software. Zonder uw akkoord voegen we u echter niet toe aan onze verzendlijst voor direct marketing per e-mail. Meer informatie over wat we met uw gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.

todo